De 5 Ingrediënten van Fuikdag 2020, ben jij al check?

De 5 Ingrediënten van Fuikdag 2020, ben jij al check?
Fuikdag 2019 Fuikdag Curacao, Boot Fuikdag Curacao

Fuikdag Curaçao, 5 januari 2020 mogen we weer!

Fuikdag is zeker weten het leukste feestje van het jaar op Curaçao. Ben jij bij Fuikdag 2020?

Wat is Fuikdag?

Hét feest waar iedereen op Curaçao naar toe leeft en waar veel toeristen speciaal voor naar Curaçao komen is toch echt wel Fuikdag. Het is het grootste ongeorganiseerde bootfeest in het Caribisch gebied en vindt altijd plaats op de eerste zondag van het nieuwe jaar op Curaçao. Op het water in Fuikbaai is Fuikdag, je kan er alleen per boot komen. Maar het is zeker weten het leukste feestje van het jaar op Curaçao. Lekker de hele dag in het water dobberen in de zon, onder het genot van een lekker muziekje en drankje.

Wanneer is Fuikdag?

Fuikdag is altijd de eerste zondag van het nieuwe jaar, Fuikdag 2020 is zondag 5 januari 2020.

Wat neem je mee naar Fuikdag?

#1 Een boot, je kunt altijd wel meevaren met iemand 😉
#2 Nieuw setje zwemkleding kan niet ontbreken
#3 Zwemband of ander leuk drijvend gevaarte
#4 Heel veel zonnebrand, je dobbert immers de hele dag in de zon
#5 Een Jug vol met lekkere drankjes om jezelf en je vrienden te hydrateren

Fuikdag wordt ook steeds bekender buiten Curacao, zo komen er elk jaar steeds meer boten van de naastgelegen eilanden. Maar ook in Nederland wint Fuikdag aan bekendheid. Afgelopen jaren draaien er steeds meer grote namen op één van de boten, denk hierbij aan Martin Garrix, AfroJack, DJ Chuckie.

Ik wil naar Fuikdag! Een boot huren naar Fuikdag of zijn er andere opties?

Wij snappen heel goed dat je dit jaar bij Fuikdag in een flamingo in het water wilt dobberen. Je kan ook zelf een boot afhuren voor Fuikdag, maar dit zal je wel voortijdig moeten regelen.

Wil je dit niet, dan zijn er diverse booteigenaren die een los plekje voor je hebben. Onze tip; vraag vooral even rond en kijk op één van de Durf te vragen/ vraag en aanbod Curaçao Facebook Pagina’s. Heb je nog geen boot? Lastminute zijn er altijd nog plekjes vrij, ga naar een Happy Hour op het eiland en je hosselt zo je plek. 😉

Waar koop ik een Floatie voor Fuikdag?

Zonder floatie ben je op Fuikdag als een tropisch eiland zonder zon. Zorg dus dat je tijdig je floatie haalt, denk bijvoorbeeld aan de Goisco Curaçao. Maar ook diverse supermarkten op het eiland verkopen floaties.

Regels bij Fuikdag

Sinds een aantal jaren is Fuikdag iets wat aangescherpt qua regels. Zo zijn watertaxi’s verboden en is er geen drijvend podium meer zoals vroeger. Tot slot moeten alle boten voor elke passagier een reddingsvest aan board hebben. Hier wordt ook op gecontroleerd, zorg dat dat alles compleet is als je graag aan wilt komen in Fuikbaai.

Op zoek naar een baan op Curacao?

2019-12-31T10:53:11+00:00