Internetbundel op Curaçao, mobiel bellen op Curaçao en waar schaf ik een simkaart aan op Curaçao?

Internetbundel op Curaçao, mobiel bellen op Curaçao en waar schaf ik een simkaart aan op Curaçao?

Internetbundel op Curaçao, mobiel bellen op Curaçao en waar schaf ik een simkaart aan op Curaçao?

Je komt op Curaçao aan voor een vakantie of je emigreert naar het eiland, je wilt dan mobiel bereikbaar blijven en vooral online kunnen wanneer jou dat uitkomt. Wij leggen je uit hoe de mobiele data op Curaçao werkt, wat het kost en hoe je met prepaid internet op Curaçao heel ver komt.

Simkaart op Curaçao

Het is super eenvoudig om een simkaart te kopen op Curaçao. Je Nederlandse simkaart en NL mobiele telefoonnummer is dus even niet beschikbaar voor belletjes, maar je WhatsApp etc blijft allemaal gekoppeld met je NL-nummer (indien gewenst).

Waar koop ik een simkaart op Curaçao?

Een simkaart kan in de meeste supermarkten of de gevestigde winkel(s) van UTS/ Digicel gekocht worden. Het snelste is in de supermarkt bij van den Tweel, aan de balie kan je er eentje aanschaffen en beltegoed kopen zodat het direct werkt.

Beltegoed kopen op Curaçao

Je beltegoed kan je bijna overal wel kopen, denk aan de pompstations, Chinese supermarkten of supermarkten.

Internetbundel op Curaçao

Mobiele data op Curaçao werkt tegenwoordig prima met een prepaidkaart, je ontvangt gewoon 4G/ LTE-internet. Mobiel internet is dus ook al jaren niet meer weg te denken op het eiland. Per provider kan je zelf kiezen voor welke periode je graag een internetbundel aanschaft en hoeveel data.

Wat kost een mobiele internetbundel op Curaçao?

Het verschilt per provider, je kan kiezen tussen een (uts) Chippie dataplan of een dataplan van Digicel. Hieronder vind je de verschillen en wat het kost om mobiele data te kopen op Curaçao.

Prepaid simkaart Chippie

Als je een simkaart van Chippie haalt kan je een internetbundel genaamd, dataplan toevoegen. Zorg wel ervoor dat je genoeg saldo op je prepaid simkaart hebt staan. 😉

Dataplan Chippie Curaçao

Period SMS to 3434 MB ANG
1 day surfd150 150 4.99
3 days 3d 500 9.99
7 days surfw1000 1000 22.00
30 days surfm750 750 32.00
30 days surfm3000 3000 56.00
30 days surfm6000 6000 94.00

Hoe werkt het Chippie Dataplan Curacao?

Als eerste zorg je natuurlijk dat je simkaart is geïnstalleerd in je mobiele telefoon. Kies één van de bundels zoals hierboven aangegeven en sms de bijbehorende code naar 3434.

Voorbeeld

Stel je wilt graag voor 30 dagen de bundel van 3000 MB. Stuur dan “ surfm3000 ” naar 3434. Na het versturen van je sms krijg je een sms waar Chippie vraagt om een bevestiging, sms dan “ A “ terug. Je dataplan is dan per direct geactiveerd en zal je 4G/ LTE ontvangen. Om de service eventueel te stoppen, sms dan “ SURF STOP “ naar 3434.

Saldo prepaid kaart Chippie checken?

Sms “ surf val “ naar 3434. Je ontvangt je nog te besteden beltegoed en tot wanneer je databundel geldig is.

 

Prepaid simkaart Digicel

Als je een simkaart van Digicel haalt kan je een internetbundel genaamd, dataplan toevoegen.

Period MB ANG
1 day 150 4.99
3 days 500 10.00
7 days 1000 22.00
30 days 3500 56.00

De dataplannen hebben ook onbeperkt Whatsapp data gebruik. Voor meer informatie ga naar de website van Digicel.

Mobiel bellen op Curaçao

Je beltegoed gaat er echt aan als je continu gewoon gaat bellen, ook dus naar de lokale nummers. Gek inderdaad, maar heel makkelijk op te lossen. Bel lekker via je databundel, dus zorg dat je via whatsapp kan bellen. Het is daar vrij standaard dit te doen en werkt helemaal prima.

Via Skype bellen op Curaçao

Skype kan je ook nog altijd gebruiken, maar doe dit vooral als je bijvoorbeeld graag op je Nederlandse telefoon bereikbaar wilt blijven en je een Curaçaose simkaart gebruikt. Zo kan je altijd beltegoed op je Skypeaccount zetten en je Nederlandse nummer door laten zetten naar je Skypenummer die je moet aanschaffen. Als iemand je dan belt op je Nederlandse nummer word je gebeld via je Skypeaccount (app). En verder kan je dus volledig gebruik maken van je lokale simkaart. En bellen naar Nederland kan je dan ook via de Skype app doen, dit is een stuk goedkoper en werkt helemaal prima. Stel het dan ook zo in dat je Nederlandse nummer zichtbaar is als je belt en niet je Skypenummer. En tot slot zorg dat je dus een databundel hebt en je app altijd online is omdat je 4G/ LTE internet hebt. Werkt perfect!

Op zoek naar een baan op Curacao?

RELATED POSTS

2020-07-11T11:24:47+00:00