Salaris op Curacao, lees hier hoeveel je kan verdienen per functie!

Salaris op Curacao, lees hier hoeveel je kan verdienen per functie!

Salaris op Curacao, inclusief loonwijzer Curacao

Salaris Curacao, Lonen Curacao, Loonwijzer Curacao

Het salarisniveau op Curaçao is lager dan in Nederland, dat wist je waarschijnlijk al. Maar wat zijn dan salarissen op Curaçao? Er was lang niks te vinden over de lonen van Curaçao, daar is verandering in gekomen want er is een Loonwijzer uitgebracht.

Salaris op Curaçao

Het salaris op Curaçao verschilt uiteraard per branche en functie, in hoeverre de verschillen bijvoorbeeld tussen Nederland en Curaçao zijn kan je via de Loonwijzer ontdekken. Maar ook als inwoner van het eiland is de Loonwijzer ideaal, zo kan je zien of je huidige salaris op Curaçao voldoet aan het minimum of dat je eens moet gaan onderhandelen over je loon.

Op Curaçao wordt er net zoals in Nederland een salaris afgesproken die afhankelijk is van je functie, opleiding en ervaring. Wel liggen de lonen op Curaçao beduidend lager. De salaris vuistregel op Curaçao is dat je ongeveer 70% van je salaris in Nederland zult gaan krijgen bij een vergelijkbare functie. Houdt hier dus rekening mee als je plannen hebt om te emigreren naar Curacao.

Loonwijzer Curaçao

Wil je een indicatie van het bruto salaris verbonden aan jouw functie op Curaçao? Dan is de onlangs online uitgebrachte loonwijzer op Curaçao ideaal. Er is een inventarisatie gemaakt van de verschillende salarissen en functies op de arbeidsmarkt op Curaçao. De samenvatting hiervan is de online Loonwijzer.

Wil jij graag weten of je voldoende salaris ontvangt? Vergelijk de minimum en maximum bruto salarissen hier via de Online Loonwijzer Curaçao.

Minimumloon Curacao

Het door CBS laatst vastgestelde minimumloon op Curaçao van 2017 is NAF 9,- voor een 8-urige werkdag een een 40-urige werkweek.

Salarisschalen Curacao

Salarissen op Curacao binnen verschillende sectoren en functies verschillen erg. Via de Loonwijzer kan je de meeste functies opzoeken. Onderstaand een aantal functies uitgelicht wat daar het minimum en maximum bruto salaris van is op Curacao volgens de Loonwijzer.

FunctieBrancheBruto minBruto max
VerpleegkundigeGezondheidszorgANG 2.942ANG 3.942
Barman/barvrouwToerisme, HorecaANG 2.000ANG 2.200
Administratief MedewerkerHandel, EconomieANG 2.200 ANG 2.800

 

Salaris leerkracht op Curacao

Wil je graag een jaartje of langer in het onderwijs op Curaçao werken, zie onderstaand de salarisschalen als leerkracht op Curaçao.

Vakantiedagen op Curaçao

Het aantal vakantiedagen ligt op Curaçao over het algemeen een stuk lager dan bijvoorbeeld in Nederland. In Nederland heeft men gemiddeld 25,6 vakantiedagen (2019), op Curaçao is het heel gebruikelijk om 15 vakantiedagen per jaar te hebben als je een fulltimebaan hebt.

Het recht op vakantiedagen is geregeld in de Vakantieregeling 1949. Op basis van deze regeling heeft iedereen die in dienstbetrekking is recht op minimaal driemaal het bedongen aantal werkdagen per week. Als je dus 5-daagse fulltimebaan hebt, heb je recht op de minimaal 15 vakantiedagen. Minder is niet toegestaan, meer uiteraard wel na overleg met je werkgever. Deze afspraken laat je dan vaststellen in je contract.

Op zoek naar een baan op Curacao?

RELATED POSTS

2020-02-11T15:34:51+00:00