Emigreren naar Curacao? Hier het stappenplan voorgaand je emigratie!

Emigreren naar Curacao? Hier het stappenplan voorgaand je emigratie!

Altijd al op een tropisch eiland willen wonen?
Staat Curaçao al een tijdje op je radar? Lees hier de stappen die je kunt nemen voordat je halsoverkop je koffers inpakt en vertrekt!

Altijd al willen wonen en werken op een tropisch eiland? Curaçao is voor veel Nederlanders dé oplossing. Je kunt de taal blijven spreken, er is een grote Nederlandse gemeenschap op het eiland te vinden en als je zin hebt in een frikandel speciaal haal je deze gewoon bij de snackbar. Toch is de stap zetten naar een emigratie niet altijd makkelijk. Wij hebben wat punten op een rijtje gezet met stappen die je kunt nemen voordat je definitief je koffers inpakt en vertrekt:

Ga eerst op een oriënterende vakantie

Ook als je al eerder op vakantie naar Curaçao bent geweest raden we aan om een oriënterende trip te boeken. En niet als een vakantie, maar om afspraken te maken met potentiële werkgevers en om woningen te bekijken.

Neem contact op met potentiele werkgevers

Velen willen logischerwijs eerst een baan vinden voordat ze naar Curaçao vertrekken. Sollicitaties worden echter niet altijd vanuit Nederland serieus genomen. Helaas hebben te veel bedrijven negatieve ervaringen met mensen die vanuit Nederland naar Curaçao zouden vertrekken om bij hun bedrijf te werken, maar om de een of andere reden toch de emigratie hebben geannuleerd. Of na een maand alweer vertrokken omdat Curaçao toch niet helemaal was wat ze hadden verwacht. Door bijvoorbeeld aan te geven dat je oriënterende trip hebt ingepland word je al serieuzer genomen. Hou onze website in de gaten voor de leukste vacatures op Curaçao!

Weeg de voor- en nadelen tegen elkaar op

Wonen op een tropisch eiland klinkt allemaal heel leuk (en dat is het ook, lees hier de voordelen) maar er zijn ook zeker nadelen. Je laat je familie en vrienden achter, er is geen sociaal zekerheidsstelsel aanwezig, er zijn weinig openbaar vervoer mogelijkheden, vaste lasten zijn over het algemeen hoog, salarissen zijn een stuk lager dan in Nederland. Denk hier dus goed over na voordat je halsoverkop vertrekt!

Vraag om advies

Ga in gesprek met mensen die je voor zijn geweest. Hoe hebben zij de emigratie ervaren? Wat kwam er allemaal bij kijken? Welke tips kunnen ze je meegeven? Hebben zij misschien connecties die jou kunnen helpen aan een huis of een baan? Op een eiland als Curaçao, moet je het vaak van connecties hebben! Hoe vind je deze mensen? Een berichtje op de Facebookgroep ‘Durf te vragen Curaçao’ zou al voldoende moeten zijn 😉

Op zoek naar een baan op Curacao?

2019-10-22T13:26:10+00:00