5 Tips voor thuiswerken op Curacao

5 Tips voor thuiswerken op Curacao

5 Tips voor thuiswerken op Curacao

Thuiswerken Curacao, coronacrisis Curacao

Curaçao zit in een lockdown, as we speak mag je nog maar 2 keer per week de deur uit om boodschappen te doen. Dit alles natuurlijk vanwege de verschrikkelijke coronacrisis die niet alleen Curaçao heel hard raakt, maar de hele wereld. Sommige zullen hierdoor hun baan verloren zijn, tijdelijk niet kunnen werken. Een aantal “geluksvogels” werken al een paar weken vanuit huis en zullen ook nu nog door kunnen werken vanuit hun eigen stulpje. Voor hen hebben wij een aantal thuiswerktips opgeschreven.

Allereerst klinkt thuiswerken best lekker in de oren, maar hoe zorg je ervoor dat het thuiswerken zowel plezierig als productief blijft. Zeker in de warmte is dat een uitdaging.

Plan dagelijks een video-overleg in

Mocht je met je team nog geen dagelijkse (team)meeting hebben, start dan in deze coronacrisis direct hiermee. Probeer dan niet alleen via de telefoon, maar ga lekker voor het videobellen. Het is persoonlijker en je hebt toch het gevoel dat je collega’s “naast” je zitten. Videobellen kan onder andere met Google Hangouts, Skype of Zoom.

Creëer een fijne werkplek

De afleiding thuis is natuurlijk groot, probeer daarom thuis een goede plek te vinden waar je ontspannen en geconcentreerd kan werken. Bedenk ook goed of je het juist wel of niet fijn vindt om in de airco te werken. Wij weten uit eigen ervaring dat het best vermoeiend is om de gehele dag in de warme buitenlucht te werken, einde dag maakt de warmte je erg moe. Echter bespaar je er wel veel geld mee, immers is elektra duur. Dus of het nu wijsheid is om de airco de hele dag te laten loeien laten wij aan jouzelf over. Wij kunnen niet in jouw portemonnee kijken 😉

Een kantoor creëren helpt ook bij het grenzen aangeven richting je quarantainegenoten, of dit nou kinderen of een lover is. Als jij bijvoorbeeld aan de keukentafel zit, met je koptelefoon op ben je ‘bezet’ en mag je niet gestoord worden. Wanneer je deze grens niet aangeeft, is de kans groot dat je onderdeel wordt van ieder gesprek in het huishouden.

Doe je werk

De afleiding thuis is natuurlijk groot, probeer daarom een goede plek te vinden waar je ontspannen en geconcentreerd kan werken. Laat je gedurende de dag niet verleiden tot allerlei huishoudelijke taakjes zoals opruimen, een wasje of boodschappen doen. Deze ogenschijnlijke kleine tussendoor klusjes, laten voor je het weet je dag opgaan in rook. Schrijf de klusjes desnoods op een briefje en pak het op zodra je je laptop dicht gooit.

Pauze

Op kantoor is een babbeltje maken, de benen strekken, koffietje halen de normaalste zaak van de wereld. Dit geeft jou dan net weer even de energie om de dag door te komen. Ook al is de keukentafel jouw nieuwe kantoor, zorg ervoor dat je met een pauze echt even ontkoppelt en laat je niet verleiden om snel een broodje naar binnen te proppen tijdens het werken. Neem hier dus vooral de tijd voor en blijf goed hydrateren in de warmte, anders krijgen je hersenen nog een lockdown. 😉

Maak duidelijke afspraken

Vooral voor de mensen met kleine kinderen thuis kan het thuiswerken tijdens de coronacrisis een uitdaging zijn. Ze zijn misschien niet altijd bereikbaar. Maak duidelijke afspraken met je collega’s over wanneer je bereikbaar bent en wanneer niet. Zo weet iedereen waar hij aan toe is en dat voorkomt geïrriteerde belletjes of mailtjes waarom je je telefoon niet opnam of je mail niet beantwoordde. Zo houd je het gezellig met elkaar!

Last but not least, je houdt waarschijnlijk meer tijd over gezien je geen reistijd en file hebt. Zo kan je misschien extra tijd besteden met je kindjes, of (video)bellen met familie en vrienden die je al een tijd niet gezien hebt door de coronacrisis. Besteed vooral aandacht aan de oudere onder ons, zij verdienen dat extra belletje in deze moeilijke periode.

Ben jij je baan verloren?
Ons platform heeft nieuwe jobs online!

RELATED POSTS

2020-04-01T21:16:12+00:00