5 Tips voor salarisverhoging op Curacao

5 Tips voor salarisverhoging op Curacao
Salaris Curacao, lonen Curacao

5 tips; voor een salarisverhoging op Curacao
De salarissen liggen op Curacao relatief laag. Maar als je het op de juiste
manier aanpakt, krijg jij misschien toch die salarisverhoging.

Wij vinden allemaal wel eens dat ons salaris hoger mag zijn. Uit onze poll op Facebook bleek dat 75% nog geen salarisverhoging op Curacao verwacht voor 2019. Dushi Jobs geeft 5 tips hoe je salarisverhoging kan aanvragen. Want het is spannend, dus #durftevragen. Check deze tips en ontdek waar, wanneer en hoe jij een salarisverhoging kunt realiseren.

# 1 Durf te vragen

En nee dan bedoelen wij niet alle #durftevragen Facebook pagina’s op Curacao. Wat wij wel bedoelen is dat het jouw recht is om te vragen of je een loonsverhoging mag. Bereid je goed voor en sta er met veel zelfvertrouwen en durf vooral meer te vragen. Want lang niet elke werkgever komt uit zichzelf om je een hoger salaris aan te bieden.

# 2 Weet wat je wilt vragen

Als jij vindt dat je een hoger en passender salaris verdient, is het belangrijk voorgaand je gesprek goed te bedenken hoeveel je dan wilt verdienen. Stel voor jezelf duidelijk een onder- en bovengrens. Maar denk ook eens aan de secundaire voorwaarden, extra vakantiedagen, betere reiskostenvergoeding, opleiding mogelijkheden etc.

Een goede graadmeter is om aan vrienden/kennissen die ook op het eiland wonen en bijvoorbeeld soort gelijke functie en werkervaring hebben te vragen hoeveel zij verdienen. Zo weet je ook of het realistisch en redelijk is wat je vraagt.

#3 Ken je argumentatie

Heel goed dat je voor een salaris verhoging durft te vragen. Zorg er wel voor dat je duidelijk kan vertellen waarom jij die salarisstijging zou moeten krijgen. Goede voorbeelden zijn bijvoorbeeld dat je betere kwaliteit of productiviteit kan leveren dan voorheen. Of heb je extra taken en/of verantwoordelijkheden gekregen?

Tip; kom niet met argumenten als ‘er is een baby op komst’ of ‘ ik heb een huis gekocht’….

#4 Vraag waardering

In sommige branches kan het zijn dat er weinig gekwalificeerd personeel te vinden is. Dus ze mogen van geluk spreken dat jij voor hen werkt. Daarom is het belangrijk dat je vraagt om waardering vanuit je leidinggevende. Maar buit de schaarste niet uit, je vind immers het werk zelf ook leuk toch? 🙂
Echter hoe vraag je die waardering? Stel de vraag aan je leidinggevende wat hij goed vindt gaan en welke taken wellicht meer aandacht verdienen. Zodra jullie het erover hebben, zal de leidinggevende de waardering voelen en eerder geneigd zijn jou een salaris verhoging te geven.

#5 Bereid je voor op een antwoord

Nee heb je, ja kan je krijgen.

Bedrijven zullen niet altijd zo snel overgaan tot een salarisverhoging. En als ze iets voorstellen, probeer dan niet direct een akkoord te geven. Denk erover na, vraag ook die bedenktijd en dat je later erop terug komt. Want ben je echt tevreden met het voorstel? Voorkom spijt op een te snel akkoord en zorg altijd dat het zwart op wit komt te staan.

Krijg je een nee te horen, dat kan. Blijf rustig en probeer vooral vragen te stellen. Denk aan; Wanneer wel en welke resultaten moet ik daarvoor behalen? Zorg dat het voor jou duidelijk wordt hoe en wanneer je eventueel wel de verhoging zou kunnen krijgen.

Op zoek naar een baan op Curacao?

RELATED POSTS

2019-01-21T09:30:42+00:00