Vakantiedagen op Curacao, waar heb je recht op?

Vakantiedagen op Curacao, waar heb je recht op?

Vakantiedagen op Curacao, waar heb je recht op?

Vakantiedagen op Curacao

Vakantiedagen Curaçao, op hoeveel heb je er recht?

Het aantal vakantiedagen op Curaçao is een stuk lager dan in bijvoorbeeld in Nederland. Nu heb je een baan gevonden op Curaçao en je wilt graag weten of het aantal vakantiedagen dat vermeld wordt in je contract klopt. Dushi Jobs vertelt je graag alles erover, zodat je precies weet waarop je recht hebt.

Hoeveel vakantiedagen op Curaçao?

Waar je in Nederland vaak minimaal 22-25 vakantiedagen per jaar hebt, zal je er op Curaçao meestal rond de 15 hebben.

Het recht op vakantie op Curaçao is geregeld in Artikel 9 van de Vakantieregeling 1949. Deze regel is van toepassing op iedereen die officieel in dienstbetrekking is en dus tegen een afgesproken loon arbeid verricht. In deze regeling geldt dat een werknemer op Curaçao recht heeft op het aantal vakantiedagen dat gelijk is aan minimaal 3 keer het aantal werkdagen per week. Dat betekent dat iemand die 5 dagen per week werkt, 15 vakantiedagen per jaar krijgt; iemand die 4 dagen per week werkt, krijgt minimaal 12 vakantiedagen etc. Uiteraard kan jij met je werkgever meer vakantiedagen overeenkomen en dit laten vermelden in je contract.

Wanneer jij als werknemer niet het hele jaar voor een dezelfde werkgever werkt, worden de vakantiedagen naar evenredigheid van de duur van de dienstbetrekking berekend.

Hoeveel vakantiedagen mag ik op Curaçao meenemen naar het nieuwe jaar?

Het komt geregeld voor dat je niet al je vakantiedagen opneemt in het lopende jaar, misschien iets lastiger op Curaçao gezien de aantal dagen. Maar wat kan je er nog mee als het nieuwe jaar weer begint? De Vakantieregeling 1949 geeft ook aan dat je de vakantiedagen die niet opgenomen zijn, mee kunt nemen en samengevoegd kunnen worden tot een maximum van 6 keer het aantal werkdagen per week. Bij een werkweek van 5 dagen, kunnen dus in totaal 30 dagen worden meegenomen. Een werkgever mag hiervan afwijken, mits het in het voordeel blijft van jou als werknemer.

Let op dat je wel altijd overleg pleegt over je vakantie, een werknemer mag namelijk een vakantie weigeren in verband met een bedrijfsbelang. Ook dien jij als werknemer wel je best te doen je vakantiedagen in het lopende jaar op te nemen. Het is niet fijn voor een werkgever als jij heel veel vakantiedagen meeneemt en die tezamen met je nieuwe inzet, want dan neem je in één klap zoveel dagen op waardoor het bedrijf mogelijk flink in de knel kan nemen. Communicatie is the key 😉 .

Wat zijn de officiële feestdagen op Curacao? 

Wil je weten wanneer je een officiële vrije dag hebt? Lees het hier in onze blog!

Op zoek naar een baan op Curacao?

RELATED POSTS

2019-10-27T13:04:24+00:00