Vakantietijd de ideale periode om kandidaten te werven

Vakantietijd de ideale periode om kandidaten te werven

Vakantietijd is de juiste periode voor recruitment op Curacao!

Op zoek naar nieuwe medewerkers? De zomertijd is dé ideale tijd om kandidaten te werven. Gebruik de relatief rustige zomerperiode om op te vallen als werkgever en de concurrentie te slim af te zijn! Jij wilt toch ook een volledige bezetting tijdens het komende hoogseizoen?

#1 Vakantiekriebels

Heerlijk de zomervakantie is begonnen, een periode waarin we meer tijd hebben en bewust bij alles stilstaan. Je vraagt je af of je het werk nog leuk vindt, tijd voor iets nieuws is of mogelijk zelfs een carrièreswitch wilt.

#2 Meer tijd

In de zomer nemen we wat meer tijd voor onszelf, het is immers mooi weer en gunnen we het onszelf om het rustiger aan te doen. We mogen lekker genieten van de zon, liggen op een strandbedje en vakantie vieren. Wel blikken we dus terug en hebben we meer tijd om rustig om ons heen te kijken welke carrière mogelijkheden er nog meer zijn.

#3 Iedereen is online

Wij hebben er eerder een blog aan gewijd, op Curacao is 94% van de bevolking online en gebruikt 84% social media. Je kan dus wel stellen dat wij “allemaal” online zijn. Het is dus belangrijk dat de vacature online zichtbaar is op diverse online kanalen.

Wanneer je vacatures plaatst op Dushi Jobs, plaatsen wij de vacature binnen 24 uur op de website met zo’n 9.000 bezoeken per maand van werkzoekenden. Op onze Facebook pagina (12.500 Likes), Instagram ( 5.500 volgers) en tot slot ook nog via de Vacature Alert (2.000 werkzoekenden).  De werkzoekenden kunnen niet meer om de vacature heen en kunnen bij interesse met één klik direct solliciteren. Daar kunnen de lokale kranten niet tegenop, er is dus een groot verschil voor het plaatsen van een vacature in de krant vs online. Zorg dat je de geschikte kandidaat dus niet misloopt en plaats je vacature via Dushi Jobs.

#4 Schoolverlaters en afgestudeerden in overvloed

Tijdens de vakantieperiode zullen vele studenten afstuderen die staan te popelen om de arbeidsmarkt te betreden. Er is dus veel aanbod en zorg dat je er tijdig bij bent, voordat een ander bedrijf ze wegkaapt.

#5 Minder concurrentie

Voorheen werd altijd gezegd, de zomertijd is komkommertijd. Echter aangezien de kandidaten “altijd” online zijn en meer tijd hebben in deze periode, is dit juist de tijd om een vacature uit te zetten. Als alle bedrijven weer up and running zijn en het hoogseizoen weer in het vooruitzicht komt zoekt ineens “iedereen” personeel en barst de drukte op de arbeidsmarkt weer los. Grijp nu dus je kans en val op door juist in de zomerperiode al de vacature uit te zetten via Dushi Jobs en loop die kandidaat niet mis. Dan weet je zeker dat je de drukke winterperiode op volle sterkte bent!

Meer info over een vacature plaatsen?

RELATED POSTS

2019-07-31T17:08:53+00:00