HOW TO: Virtueel solliciteren

HOW TO: Virtueel solliciteren

7 Tips video solliciteren

tips video solliciteren curacao, vacatures curacao, werken op curacao

Komende weken zitten wij massaal thuis, maar was je net zo lekker bezig met solliciteren? Ook al staan veel jobs nu on hold, blijven er leuke vacatures bij ons binnenkomen. Dus laat het coronavirus je niet weerhouden om te solliciteren en bemachtig die droombaan via video solliciteren. Dat kan gelukkig heel eenvoudig met Facetime, Whatsapp bellen of Skype.

Met deze handige tips bereid je je voor op een virtueel sollicitatiegesprek en laat je een spetterende indruk achter!

Test van tevoren of je beeld en geluid het doen

Wel zo handig even kijken of alles goed werkt, zo voorkom je dat het rommelig verloopt en heb je een eerste goede indruk. Doe dus even een basic testje met een vriendin of familielid en zorg dat een technisch mankementje je niet in de weg staat voor een daverend begin. Test, test, dubbeltest!

Kleed je netjes aan

Ook al is het gemiddeld 29 graden op Curaçao, men verwacht wel zeker dat je ook daar netjes aankleedt. Kies een outfit waarin je je prettig voelt en jezelf kan zijn. Probeer drukke printjes of strepen in je outfit te vermijden. Dit leidt mogelijk af, dus zorg voor een rustig beeld richting je toekomstige werkgever. En je kunt denken: ze zien alleen mijn bovenkant, dus ik kan best mijn zwembroek/bikinibroekje aanhouden, maar je helemaal omkleden werkt vaak ook als goede motivatie. 😉

Oefen, oefenen, oefenen

Als je toch even contact hebt met een vriend/vriendin of familielid om je verbinding en geluid te testen, oefen dan ook gelijk even. Zo wen je aan het beeldbellen waarbij je jezelf op het scherm ziet, zo creëer je zelfvertrouwen en straal je dat straks ook uit tijdens je gesprek.

Voor meer algemene sollicitatietips, check onze eerdere blog.

Kijk naar de camera, niet naar het scherm

Tijdens een sollicitatiegesprek is oogcontact belangrijk. Face to face is dat mogelijk iets makkelijker, echter tijdens een video sollicitatie des te belangrijker. Als je dat niet doet, lijkt het alsof je naar beneden kijkt, dat komt mogelijk als onzeker over. Probeer dus naar de camera te kijken waardoor je dus “oogcontact” zoekt met je online gesprekspartner.

Kies de goede omgeving

Zorg dat je in een rustige en lichte omgeving zit met een neutrale achtergrond. Zorg dat je geen tegenlicht hebt, dan is het wel erg donker bij je op het scherm. Probeer ervoor te zorgen dat er geen omgevingslawaai is, zodat jullie rustig een leuk gesprek kunnen hebben. Oh en laat je medebewoners weten dat je een online sollicitatiegesprek hebt, voordat ineens iemand in zijn bikini/zwembroek achter in je beeld verschijnt.

Let op je lichaamstaal

Ook op beeld kan je gespannen of zenuwachtig overkomen. Probeer dat te voorkomen en maak een zo natuurlijk mogelijke indruk. Let erop dat je schouders ontspannen zijn, dat je oogcontact maakt en lekker gaat zitten.

Stuur na het interview een follow up per mail

Het is een goed idee om na het gesprek een mailtje te sturen waarin je aangeeft hoe leuk je het gesprek vond.

Op zoek naar een baan op Curacao?

RELATED POSTS

2020-04-01T22:35:35+00:00