3 Tips; Werkstress verminderen op Curacao

3 Tips; Werkstress verminderen op Curacao
Werkstress verminderen Curacao Werken op Curacao Vacatures Curacao

Werkstress verminderen
Ervaar jij wel eens werkstress? Wij geven je 3 tips om dit te verminderen.

Werkstress verminderen op Curacao

Op Facebook hebben we dit jaar een poll gehouden met de vraag ‘Heb jij nu of in het verleden te maken gehad met te veel stress op de werkvloer?’. Maar liefst 84% gaf aan hier last van te hebben (gehad). Tijd voor wat tips om jouw werkstress te verminderen:

Move it!

Door te bewegen voel je je fitter en word je stresslevel verlaagd. Je kunt er bijvoorbeeld ervoor kiezen om voor of na je werk een rondje te lopen (met de hond) of naar de sportschool te gaan. Belangrijk voor iedereen met een kantoorbaantje: loop regelmatig van je bureau weg. Er zijn zelfs plugins die je kunt installeren op Google Chrome zodat je om de zoveel tijd een reminder ontvangt om op te staan of even te lopen.

Follow the light

Dat klink misschien een beetje gek, maar licht is heel belangrijk voor je productiviteit. Zorg dus dat je voldoende (natuurlijke) licht op je werkplek hebt. Is dit niet mogelijk op je huidige werkplek? Ga een gesprek aan met je manager over de mogelijkheden. Is er een andere werkplek beschikbaar? Kun je flexibel werken en hierdoor regelmatig een licht werkplek opzoeken?

You are what you eat

Ook voeding kan invloed hebben op je stress level. Een gezonde levensstijl draagt bij aan een beter humeur en een hoger energielevel. Laat de ongezonde tussendoortjes en junkfood liggen en kies voor gerechten waar je energie van krijgt. Kies bijvoorbeeld voor een lunchspot als Fleur de Marie Eatery of Max & Bee Juicery, waar ze veel gezonde opties aanbieden.

Is het je opgevallen dat bovenstaande tips allemaal niet per se werk gerelateerd zijn? Het gaat er dus om dat je goed voor jezelf zorgt en je omgeving minder stressvol maakt!

Op zoek naar een baan op Curacao?

RELATED POSTS

2018-12-04T16:59:09+00:00