Zwangerschapsverlof op Curacao, hoeveel weken verlof heb je recht op?

Zwangerschapsverlof op Curacao, hoeveel weken verlof heb je recht op?

Zwangerschapsverlof op Curaçao, hoeveel weken verlof heb je recht op?

Zwangerschapsverlof op Curacao

Zwangerschapsverlof, ook wel bevallingsverlof geldt ook op Curaçao. Wil je graag weten hoe dit werkt en op hoeveel verlofdagen je recht hebt? Lees dan verder!

Wat houdt zwangerschapsverlof op Curaçao in?

Als zwangere werknemer op Curaçao krijg je vrijstelling van werken met behoud van je salaris, ook wel het zwangerschaps- en bevallingsverlof genoemd. De bedoeling van het zwangerschaps/ bevallingsverlof is: het beschermen en waarborgen van de veiligheid, de gezondheid en het welzijn van de vrouwelijke werknemer en het (on)geboren kind.

Duur van het zwangerschapsverlof op Curaçao

Als vrouwelijke werknemer op Curaçao heb je recht op doorbetaling van het volledige salaris gedurende tenminste twee weken voor en ten hoogste zes weken voor de vermoedelijke bevaldatum als zijnde zwangerschapsverlof en gedurende minstens acht weken na of ten hoogste twaalf weken na de werkelijke bevaldatum als zijnde bevallingsverlof. Het totaal aantal weken verlof is dus 14 weken.

Ontslag gedurende zwangerschaps- en bevallingsverlof

In de periode van je verlof heb je bepaald rechten, hierdoor mag een werkgever jouw dienstverband tijdens deze periode niet opzeggen.

Zwangerschapstest bij aanvang dienstverband

Een werkgever mag bij aanvang van een dienstverband niet eisen dat er een zwangerschapstest wordt overlegd, tenzij het werk een risico vormt voor moeder en kind. Mocht het toch geeist worden, mag je dit in overleg dus weigeren.

Borstvoeding geven op je werk

Jij als vrouwelijke werknemer die het fijn vindt om borstvoeding te geeft, heeft de na overleg met de werkgever de eerste negen maanden van het kind het recht op pauze om bijvoorbeeld te kolven. Jouw werkgever dient hiervoor de gelegenheid te geven en een geschikte af te sluiten ruimte om rustig te kunnen kolven.

Op zoek naar een baan op Curacao?

RELATED POSTS

2019-10-27T15:57:10+00:00